CRYSTAL

crystal

Puoli vuosisataa soivaa kristallia

Crystal-yhtye perustettiin 1967 syksyllä. Perustajia olivat silloiset Forssan yhteislyseossa opiskelevat lyseolaispojat Ilppo Aaltonen, Vesa Hiukkanen ja Ilkka Norri. Mukaan tuli vielä bassoa soittamaan Somerolla kouluaan käyvä Jaakko Honkola.

Perustajajäsenistä on mukana vielä Vesa Hiukkanen. Mukaan tulivat 1968 syksyllä ensin Miki Enqvist ja sitten Masi Sallinen. Hannu Lahtonen liittyi bändiin 1969 alkuvuodesta ja tuorein jäsen Osmo Mansukoski toukokuussa  2017.

Tyylisuuntana 60-luvun loppupuolen rock ja blues (esim. Freddy, B.B ja Albert King, John Mayall, Peter Green, Jethro Tull) kuten myös muutamat 70-luvun bluesjutut (J.J.Cale, Greg Allman, Booker T) unohtamatta tietenkään Roland Kirkiä ja J.S. Bachia.

Aikanaan yhtye toimi aktiivisesti vuosina 1967-1970 esiintyen ajan tyyliin sekä koulubileissä että lounaisen Etelä-Suomen suurimmilla tanssi- ja huvipaikoilla. Bändi itse asiassa ei koskaan lopettanut, asettui vain telakalle odottamaan aikoja parempia. Sinä aikana laulukielikin vaihtui itse käännetyksi, laadituksi tai jopa muilta varastetuksi suomenkieleksi.

Nykyinen kokoonpano on Vesa Hiukkanen (koskettimet ja sovitukset), Hannu Lahtonen (huilu ja tekstit), Masi Sallinen kitara, (laulu, tekstit ja sovitukset), Miki Enqvist (basso, laulu ja tekstit), Osmo Mansukoski (rummut). Facebook-sivustolla lisää.

TAKAISIN